Matematikern
Jag förstår det du skriver @Matematikern, jag tyckte jag var tydlig med min text att jag, som du varit inne på, kan också utläsa just de slutsatserna från det du länkat samt de få artiklar man fått upp genom en snabb ”googling”. 😊 alltså att det inte finns något, ur en statistisk analys, som styrker att hur många poäng som tas under en försäsong speglar hur det sen faktiskt kommer gå under en säsong.
Det jag dock också försökte förmedla är att det finns fler synvinklar och perspektiv som man kan se ifrån när man analyserar, därav ”oändligt” olika varianter av forskningsmetoder. Vad du menar med att de just två nämnda lagen är stickprov ur en mängd har jag dock svårt att förstå hur du menar, har man genomfört och/eller kvalitativ/kvantitativ forskning kring dess två lag angående försäsongers relevans för framtida prestationer? Jag kan ha missat om du har länkat till studier där just dessa två lag på något sätt är med och ber om ursäkt i så fall, då får du gärna länka det igen.
Att applicera ett kvantitativt forskningsresultat på ett enstaka case är för mig relativt vanskligt då man ämnar i grunden forska kring ett enskilt fall eller några enstaka, då torde väl man snarare genomför casie-studies eller ”jämförande case-studies”. Detta förutsätter väl även då att man har fall som faktiskt går att använda vid jämförelsen och i min tidigare text beskrev jag ju, precis så som artiklar du nämnt var inne på, att alla lag har absolut inte samma förutsättningar under en försäsong.
Nu var det inte min mening att involvera mig i några vidare diskussioner men fann det märkligt hur du svarade på mitt initiala inlägg där jag faktiskt var inne på exakt din linje. 😊👍🏻