Väljer denna tråd för att återkomma till forumet efter några års tystnad. Jag ger @Matematikern rätt i att det inte går att leda i bevis att bra resultat på försäsongen per automatik innebär en bra start på säsongen. Däremot är det ju, enligt mig, ganska svårt att översätta denna info till att det därför är meningslöst att spela försäsongsmatcher. För att kunna dra den slutsatsen skulle man behöva studera ett flertal lag som väljer att helt stå över försäsongsmatcher och jämföra med de lag som genomför försäsongsmatcher. Mig veterligen finns inte några sådana lag vilket gör det omöjligt.

Tack för mig

    Anonymous5 Alltså, poängen som tas under en försäsongen spelar roll för just LHC utifrån detta.

    Bra inlägg. Tänker bara att det kanske inte spelar roll vilket poängsnitt man har under försäsongen för de 10 första seriematcherna. Däremot verkar ju poängsnittet på försäsongen spegla relativt väl vilket poängsnitt man uppnår 10 första.

    Kan förefalla som att jag är ordpolis här, vilket verkligen inte är min avsikt. Det jag försöker framföra är att det kanske inte betyder något för de 10 första matcherna hur man presterar under försäsongen, men det skulle kunna ge en indikation på hur det kommer att fortsätta vid seriestarten.

    Självklart kan man även hävda motsatsen, att det spelar stor roll och att man ”fastnar” i ett beteende under försäsongen som fortsätter under seriestarten.

    Som någon så klokt skrev, med statistik kan man bevisa nästan vilken ståndpunkt som helst.

    Östman säger det bra inför dagens match på hemsidan:

    – Vi spelar inte om poäng, men självförtroende är en färskvara och försäsongen är en bra möjlighet att bygga upp det. Sen är prestationen överordnad resultatet, för det handlar om att vi ska bygga ett spel och en trygghet fram till seriestarten.

    Ja, prestationen är givetvis överordnad resultatet, men en bra prestation leder ju mer sannolikt till ett bra resultat än tvärtom. @Matematikern, du kanske kan hitta nåt i dina rapporter om vart man köper den där på-knappen också så vi kan trycka på den innan seriepremiären! 😉

      alfie Sen är prestationen överordnad resultatet, för det handlar om att vi ska bygga ett spel och en trygghet fram till seriestarten.

      Utmaningen är att få spelet att sitta som man önskar. Hockey handlar ju om att göra mål och förhindra motståndaren göra detsamma, vilket ger ett resultat. En försäsong fylld av förluster torde ge en känsla av att spelet inte sitter och självförtroendet åker ner i skoskaften.

      Har dock inget bra alternativ, självklart måste man spela matcher innan seriestarten för att bygga upp sitt spel. Sannolikt bör man dock ha ett såpass enkelt och grundläggande system under försäsongen att man bygger det där självförtroendet och med det i ryggen kan finslipa och ta ytterligare kliv när serien väl startat.

      Som sagt, med tanke på att det kostar såväl pengar som mental styrka att klämma ihop 25 mer eller mindre håriga karlar i en buss i timmtals till matcher som rent krasst är tråkiga så borde inte jag behöva motivera varför dom bör fortsätta på samma sätt. Det är ju ni som förespråkar dem som behöver ammunition och en ordentlig motiverig till deras existens.

      Går det ‘bygga självförtroende’ på ett billigare och/eller roligare sätt?

      Tankar?

        Matematikern Det hade varit ett spännande experiment att skita i träningsmatcher nästa år och se hur säsongsupptakten går. Och i ett parallellt universum spela träningsmatcher med samma lag precis som vanligt. Vilket lag tror du hade tagit mest poäng/presterat bäst första 5-10 matcherna av SHL? 🙂

        Dessutom - kul med lite extra matcher ju! Abstinensen så här års är påtaglig

          Matematikern Går det ‘bygga självförtroende’ på ett billigare och/eller roligare sätt?

          Tankar?

          Självförtroende till matcher som lag har jag faktiskt svårt att se att man kan få utan att spela just matcher & göra det bra prestationsmässigt. Däremot på en individuell nivå kan man absolut bygga självförtroende på vanliga träningar

          Om man har hållit på med någon idrott själv så tror jag man förstår att om man inte spelat match på 6 månader så är chansen att göra en bra prestation lägre än om man har 5-6 matcher, träningsmatcher eller ej, i färskt minne.

          Sen ska man nog inte tolka in för mycket i resultaten.

            Metallica Verkligen! Om alla skiter i träningsmatcher kommer det ju ändå finnas topplag och bottenlag, vinnare och förlorare, och då får ju Mattis rätt! Genialiskt!

            Det är ett spännande ämne iallafall. I ärlighetens namn kanske det ändå finns saker man kan göra annorlunda vad gäller upplägget för träningsmatcher.

            Vill man bygga goda vanor och få kvitto på någonting måste man ju faktiskt inte slänga ihop ett helt omöjligt spelschema. Örebro, Växjö, Frölunda. Tre raka bortamatcher mot motstånd vi alltid har svårt för.

            Tittar man på Frölunda istället har de ju mött mediokert motstånd och vunnit några enkla matcher (mot DIF och Visby HK), så de faktiskt fått lite skön vinnarkänsla. Samtidigt som de tränat lika mycket som oss på grundspelet.

            Säger inte att man ska ha 7 back-to-back matcher mot Halmstad Hammers, men varför göra så onödigt svårt för sig själva.

            Det kan jag verkligen hålla med om. Börja med lite hemmamatcher (eller åtminstone matcher med kort avstånd) mot typ Hästen, Västervik och dylikt. Fortsätt med konferensresa där teambuilding står i fokus och avsluta med ett par värdemätare mot vettigt motstånd i närområdet (typ HV och, om de går upp igen, Djif).

            Bing Om man hållt på med idrott själv vet man också att som man tränar, spelar man. Är träningarna skit brukar matcherna vara därefter och tvärtom.

            Självklart går det utmärkt att få en bra förberedelse utan att bussa 3 timmar enkel resa ner till Växjö. Håll kvalitén på träningarna främst.

              Matematikern Tankar?

              Ja, eller så kan vi göra det mest svenska som finns och byter namn på “träningsmatcher” till “matchförberedande matcher”. Det kommer ge rejäl önskad effekt tror jag.

              Exempel: Nils van der Poel tog två helt överlägna guld på OS, och åkte överlägset minst skridskor innan dess. Han tränade kopiösa mängder cykel, löpning o.s.v. men blev ändå överlägsen mästare i skridskor.

              Hans självförtroende på grillor måste ju vart helt ruttet @Bing @LaumannBingo ?

              Ibland blir man lurad av intuitionen och snöar in sig på att stollen den som åker flest varv, är i flest islador, nöter mest buss, blir bäst.

                Matematikern Om man hållt på med idrott själv vet man också att som man tränar, spelar man.

                Och det ett argument för att inte spela träningsmatcher?

                Bättre att köra start/stop-övningar, skott på ensam målvakt, fikapauser? För vem vill träna på det man som ens idrott går ut på?

                Matematikern

                Det är ju hyfsad skillnad på lagidrott och individuell idrott.. har du nånsin varit aktiv i en lagidrott?

                Matematikern Exempel: Nils van der Poel tog två helt överlägna guld på OS, och åkte överlägset minst skridskor innan dess. Han tränade kopiösa mängder cykel, löpning o.s.v. men blev ändå överlägsen mästare i skridskor.

                Hans självförtroende på grillor måste ju vart helt ruttet @Jaken @LaumannBingo ?

                Du kan ju inte vara på riktigt om du jämför individuell idrott & lagidrott.

                Lite skillnad på skridskor där du kör ”ditt race” och ishockey där du faktiskt har både med & motspelare att ta hänsyn till