Under en tripp i Spanien grillade vi med citron träd. Det gav en väldigt spännande smak i köttet, uppfriskande och annorlunda.
Fläskfilé är ju riktigt gott att grilla och det går att variera mycket. Stek/hel/småbitar. Har själv en tendens till att enbart grilla fläskfilé så man tröttnar på det efter ett tag.
Finns ju krydd påsar man kan köpa och sticka hål på och lägga på kolen/briketterna. Ska tydligen ge god röksmak. Har inte provat själv.
Lyckad grillning a'la Qvintus
Marinerade fläskfilé bitar 3cm tjocka, ostkorvar i bitar, majskolv och hasselbacks potatis med tzatziki och bearnaisesås.
Grillade championer med vitlöksmör i och grillad paprika.
En fin sallad. Sallad, gurka, tomat, äpple, majs, rödlök och fetaost.
Och det viktigaste av allt, en kall Pilsner...
Entrecoté kan vara fint om man får till den.
Oxfilé gott som få, men inte grilla för länge.
Rostbiff riktigt gott som få verkar grilla.
Skinkstek lätt och gott.
En favorit är ju revbensspjäll "baby ribs" men det tar tid.
Hur många är det som "fjollgrillar" med folie över grillen och lägger upp köttet på ? Enligt mig är det att steka köttet och inte grilla det !