Ej tillgängliga spelare/ledare med kontrakt/lön

Diskutera om och omkring Cluben
Skriv svar
Användarvisningsbild
TheDude
Nybörjare
Inlägg: 41
Blev medlem: 27 jul 2014, 11:13

Ni kanske såg Hans Abrahamssons artikel i Aftonbladet om att Brynäs lagt ca 10 miljoner kronor på sparkade tränare/ledare senaste 5 åren. Det är mycket pengar som skulle kunna ha används till annat.

Redan under försäsongen så var det många av oss som tyckte att LHCs trupp såg väldigt svag ut och jag funderar över hur mycket pengar som LHC just nu lägger på spelare/ledare som inte längre finns tillgängliga för LHC av olika anledningar.

Vad jag tänker som anledningar är att de t.ex. blivit sparkade, är långtidsskadade, bytt klubb men där LHC fortfarande betalar hela eller en del av lönen. Jag är alltså inte ute efter att skapa en lista över de senaste 5 åren så som Hans Abrahamssons gjorde för Brynäs utan jag skulle vilja veta vad LHC betalar just nu.

Jag börjar med att lista namn på personer, ni får gärna fylla på med namn och eventuellt lön (exakta siffror är inte viktigt). Vad jag menar med långtidsskadade spelare är spelare som inte förväntats att spela mer denna säsong och är ersatta av andra spelare.

Sparkad:
Tommy Jonsson

Långtidsskadad:
Almen Bibic
Mattias Bäckman?
Anton Björkman?

Bytt klubb:
Nick Sörensen?

Ett '?' efter namnet indikerar att jag är osäker. Tror vi att Mattias Bäckman och Anton Björkman kommer att spela något mer denna säsong? När det gäller Nick Sörensen så vet jag inte om Rögle tog över hela hans kontrakt rakt av eller om LHC fortfarande betalar en del av lönen.

Jag kan just nu inte komma på fler än dessa jag listat ovan, vilket är ganska bra för det tyder väl på att LHC inte lägger så mycket pengar detta. Om ni kommer på fler så fyll på.

PS. Någon som vet hur det är med Almen Bibic och hjärnskakningsproblematiken? Hur allvarligt är det med honom. Efter att ha läst intervjuerna med Frasse så inser man att det inte är lätt att ta sig tillbaka till ett vanligt liv.
Barry Carlisle
Medelmåtta
Inlägg: 259
Blev medlem: 12 jun 2019, 15:11

– Nej, vi är enade om den här lösningen. Vi har inga skyldigheter och han har inga skyldigheter. Vi har kommit överens om att avsluta och löst allting. Han är fri att signa var han vill nu.
Så här sa Pajen om Sörensen när det var klart att han lämnar. Tolkar det som att allt är klart där, inga mer pengar till Nick från LHC.
Användarvisningsbild
Rob!
Rutinerad
Inlägg: 2966
Blev medlem: 23 jun 2006, 13:51
Ort: Linköping

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/ ... stjarnorna
✓ FAKTA: Det gäller enligt kollektivavtalet vid arbetsskada:

■ Dag 1–14: Klubben betalar full ersättning (dag 1 100% arbetsskadeersättning, dag 2-14 20% arbetsskadeersättning och sjuklön).

■ Dag 15–90: Försäkringskassan kliver in och betalar 80 procent av 27 000 kronor vilket blir 22 500. Sedan fyller klubben på upp till 90 procent av lönen som ett komplement till sjukpenningen.

■ Dag 91 och framåt: Fortfarande betalar Försäkringskassan den första delen, men sedan kliver Folksam in enligt kollektivavtalet och betalar upp till 70 procent av lönen samtidigt som SEB fyller på resten, upp till 90 procent – men med ett maxtak på 142 250 kronor i månaden. Spelare kan bli beviljad ersättning i 60 månader om de är oförmögen att spela hockey.

■ SHL-klubbarna har också en sjukvårdsförsäkring som exempelvis möjliggör snabbare operationer och röntgen. Spelaren behöver därför inte vänta på remisser från sjukhus.

■ Dessutom har Svenska ishockeyförbundet en så kallad licensförsäkring som träder i kraft för skador på tänder.
Bibic har ju varit borta från spel ett bra tag nu, borde väl med största sannolikhet lyfta ersättning från Försäkringskassan+Folksam+SEB och därmed inte kostat Cluben någonting denna säsong.

Björkman lär inte sitta på någon hög lön så där har väl Försäkringskassan nog mer eller mindre täckt upp större delen av lönen redan från andra veckan är min gissning.

Bäckman däremot var ju tillbaka och spelade i premiären innan han fick kasta in handduken igen, där har det väl kostat lite. Men sedan mitten av december så borde han nu lyfta sin ersättning från Försäkringskassan+Folksam+SEB då 91 dagar passerat.
Användarvisningsbild
TheDude
Nybörjare
Inlägg: 41
Blev medlem: 27 jul 2014, 11:13

Tack för att ni fyllde på med mer information.

... så, sammanfattningsvis så låter det som om det bara är Tommy Jonsson från listan ovan som lyfter lön ifrån LHC.
Skriv svar