Djurgården - Linköping, 14/9 18:00

Diskutera om och omkring Cluben
Skriv svar
Användarvisningsbild
Hockeytröjan
Rutinerad
Inlägg: 2929
Blev medlem: 02 dec 2013, 23:18

Då var vi nästan där! Ett par dagar kvar till årets premiär. Laget ser ut som det gör och det är bara att tro på det så gott det bara går.

Jag vet att man/vi/jag bör erkänna oss själva som ett bottenlag och därmed vara nöjda med att slippa kvala i år. Jag försöker pränta in det i skallen, men ska villigt erkänna att det går sådär. Hjärnan förstår såklart situationen men hjärtat vill att Bert-satsningen ska bära slutspelsfrukt direkt. Det skulle betyda så otroligt mycket för intresset och den kommande satsningen. Men.. klarar vi oss från kval men missar slutspel hoppas jag och tror att de allra flesta köper detta mellanår för vad det är.

Det är ändå sport vi pratar om. Trots avsaknaden av en toppcenter är det absolut inte omöjligt att ”göra en Malmö” och med relativt begränsad trupp få ihop en lagmaskin och överraska.

Avslutande optimistiska nycklar för att detta kan bli en kul säsong:

- Bert. Får han till en hårt jobbande lagmaskin tillsammans med att spelidén sitter som handen i handsken kommer åtminstone jag bli lockad till Saaben.

- Monstret. Kan få chansen att visa sina kvaliteter över tid om vi lyckas få till ett stabilare försvar.

- Holös, Bäckman, Hampus, Mylläri, Max, Ginning, Lundmark, Björkman. Inte speciellt flashigt men det finns inga milsdjupa dalar som vi hade förra året i Gunnarsson som käkade massor istid. Så jävligt var det.

- Olle, Sörensen, Frycklund, Rissanen, Törna, Jimmy, Whitney, Gordon. Vi har jävligt skralt med garanterad forwardspets (Little, Peppe) men vi har ett hoper med glaset halvfullt/halvtomt-spelare. Alla ovanstående har potential att vara toppkedjematerial. Chansen att samtliga dessa skulle toköverraska är väl förvisso minimal - men om vill man skruva upp optimismen inför premiären kan man leka med den tanken!

Det blev visst en inför premiär-krönika. Sorry!

På lördag hoppas jag så inåt helvete att man petar bort Filip från startuppställningen. Det håller inte. Gör man det kan man trolla ihop en riktig förstakedja + intressanta andra och tredje.
Typ:

Little - Rissanen - Lundh
Whitney - Frycklund - Sörensen
Olle - Jimmy - Törna
Sebbe - Robin - Gordon
(Costmar, Filip)

Mina tipp:
Hjärnan: 4-1
Hjärtat: 2-4 (sista i öppen kasse)
Användarvisningsbild
PuckOut
Rutinerad
Inlägg: 1256
Blev medlem: 17 aug 2017, 16:47
Ort: Linköping

Ottosson lär väl knappast spela i premiären efter endast en (?) träning med laget. Frågan är om han ens spelar på tisdag.
Användarvisningsbild
alfie
Världsklass
Inlägg: 5435
Blev medlem: 21 apr 2008, 16:22
Ort: Linköping

Så sitter man där igen... varje vår som slutar i frustration och uppgivenhet intalar man sig att man inte bör vara lika engagerad som man är, att det inte är bra för hälsan och att man ser alla tendenser inom Cluben som man alltid sett och därigenom kan tyda att det inte kommer bli någon skillnad till nästa säsong heller. Ändå sitter man där i September med svår abstinens och kryper på väggarna i väntan på SHL-premiären. Det går liksom inte att hålla sig borta. NÅN GÅNG SKA DET VÄL VA CLUBENS TUR!?!?

Det här är första året sen tidigt 00-tal där jag inte ser ens en teoretisk möjlighet att vi ska kunna utmana om guldet. Laget är utan tvekan det svagaste vi haft på pappret sen 02/03. Jag kan tycka att det är rätt skönt! Förväntningarna är låga, siktet är inställt på att överleva säsongen och det är på sätt och vis skönt att kunna se slutspel som ren bonus för första gången på nästan 20 år.

Jag gillar det Pajen och Bert har dragit igång. Jag håller inte med om varje detalj och är fortfarande skeptisk till vissa uttalanden och ser tendenser till saker jag helst inte vill se men som helhet tycker jag att det som är på gång känns genuint. Till skillnad från förra gången vi gjorde en "omstart" med Emvall, Dan och så småningom Tommy så följer man åtminstone hittills det man pratar om. Emvall pratade om fartfylld hockey och tog hit Olimb och Mårtensson. Sen pratade han om karaktärsspelare och tog hit Whitney. Pajen har lyckats stå emot pöbeln som suktar efter flashiga legoknektar som ska ösa in poäng och det ger mig gott hopp inför framtiden, om vi bara lyckas överleva säsongen som kommer.

Det som oroar är just pöbeln. De allra flesta säger sig vara beredda på en tuff säsong och tippar oss i botten, med all rätt. Ändå sitter samma människor och skriker efter dyra investeringar med pengar som inte finns efter en förlust i en sketen träningsmatch. För att det här ska kunna bli något behöver folk ha tålamod. Ett lag som tippas i botten kommer givetvis inte vinna varje match. Vi kommer torska jävligt mycket i år, men så länge vi gör det p.g.a. brist på spets och individuell skicklighet och inte på bristande arbetsinsats så borde alla vara rätt så tillfreds. Då går det ju åt hållet vi vill. Och så länge vi vinner tillräckligt mycket för att hålla två lag bakom oss så är det precis så mycket som behövs.

Tålamod är ledordet. Om Bert får ett år att skapa nya vanor i Cluben och vi lyckas hänga kvar så kan nästa säsong bli desto roligare. Då har vi en bättre grund att stå på, förmodligen mer pengar att spendera, större attraktionskraft hos potentiella nyförvärv och slipper ett antal dyra kontrakt från underpresterande spelare som inte passar in i Berts och Pajens bygge.

Blev lite OT där. Matchen - tror ändå på en tight tillställning där DjIF vinner med 3-1. Så länge arbetsinsatsen är bra kommer jag inte gnälla på det.
Användarvisningsbild
Malkin
Rutinerad
Inlägg: 2329
Blev medlem: 24 mar 2008, 17:05
Ort: Linköping

Det blir en prövning att förhålla sig till ett nederlagstippat lag som är i en uppenbar förändringsfas. Ödmjukhet och tålamod får man försöka visa mellan matcherna och efter säsongen, för i matcherna så kommer man vara lika irriterad som vanligt när det inte går som man vill. Jag kommer aldrig kunna tänka att det blir bra på sikt medan Whitney tappar fart i mittzon, Sörensen spelar för sig själv i anfallszon eller när Eddie sticker in pucken till fel adress framför mål.

Enklare premiär kunde man önskat sig kanske, men äntligen är det igång. Äntligen får man bli förbannad igen! Och plåtar till hemmapremiären fixade nere på torget för en hunka! Nu kör vi!
Användarvisningsbild
Nils
Rutinerad
Inlägg: 1271
Blev medlem: 01 aug 2017, 21:27

Jag tror att det kan vara bra för laget att redan i första matchen få möta det lag som många tippar kommer att vinna serien. Gör man en riktigt bra match i morgon så lyfter man självförtroendet en bra bit.
Användarvisningsbild
PuckOut
Rutinerad
Inlägg: 1256
Blev medlem: 17 aug 2017, 16:47
Ort: Linköping

@Nils
Exakt. Tror precis likadant. Ingen som borde förvänta sig att vi vinner imorgon. Så det är den perfekta premiären. Vi har allt att vinna.
Användarvisningsbild
bloodandashes
Rutinerad
Inlägg: 2423
Blev medlem: 26 jan 2010, 11:05

Krossa gol-dijf!

3-0 till Cluben
The Limousine Ridin, Jet Flying, Kiss Stealin, Wheelin' Dealin', Son of a Gun... Woooooo!!!
Användarvisningsbild
LilleMan
Erfaren
Inlägg: 576
Blev medlem: 12 mar 2014, 12:38
Ort: Linköping

Little - Rissanen - Lundh
Törna - Frycklund - Lycksell
Sörensen - Ottosson - Whitney
Jimmy - Robin - Gordon
Sebbe

Vill se den uppställningen ikväll, tycker att man ska kasta in Ottosson direkt när centersidan ser ut som den gör annars.

3-2 till Cluben!
Användarvisningsbild
SargUt
Medelmåtta
Inlägg: 272
Blev medlem: 14 nov 2013, 22:53
Ort: Sweden

Hoppas så innerligt att laget tystar alla skeptiker (mig själv inkluderad) och nyper 3 pinnar ikväll, det känns så viktigt att vår treårsresa börjar utan panik och att vara slagpåse en hel säsong.
Användarvisningsbild
Lukkinen
Världsklass
Inlägg: 8389
Blev medlem: 18 jun 2006, 20:28

Nervositeten börjar infinna sig, uj uj uj. Om man får drömma lite ser jag gärna att vi för en gångs skull får göra första målet istället för att släppa in det och att vi till slut kan vinna en jämn match mellan två för kvällen riktigt bra lag. Det vore riktigt bra för självförtroendet! Hjärtat säger 2-3 till oss, hjärnan säger 4-1.
We shall do no such thing! Cut down a tree with a herring? It can't be done!
Användarvisningsbild
Lukkinen
Världsklass
Inlägg: 8389
Blev medlem: 18 jun 2006, 20:28

Målvakter
50. Jonas Gustavsson (30. Jacob Johansson)

Backar
53. Eddie Larsson - 45. Simon Lundmark
59. Anton Mylläri - 6. Jonas Holös
26. Hampus Larsson - 5. Mattias Bäckman
37. Adam Ginning

Forwards
41. Broc Little - 28. Jaakko Rissanen - 79. Patrik Lundh
84. Jimmy Andersson - 9. Mikael Frycklund - 19. Joe Whitney
31. Olle Lycksell - 36. Filip Karlsson - 11. Henrik Törnqvist
12. Sebastian Karlsson - 58. Robin Johansson - 13. Andrew Gordon
20. Nick Sörensen

Alltså, Lindroth och Ottosson inte ombytta, Sörensen 13e forward. Ser inte extremt skräckinjagande ut det där..
We shall do no such thing! Cut down a tree with a herring? It can't be done!
Användarvisningsbild
alfie
Världsklass
Inlägg: 5435
Blev medlem: 21 apr 2008, 16:22
Ort: Linköping

Suck... Hellre en Ottosson som är oinsatt i spelsystemet än Filip Karlsson. Det tar ju effektivt död på den kedjan. Hoppet står till Little/Lundh känns det som...
Användarvisningsbild
edenbrah
Amatör
Inlägg: 206
Blev medlem: 19 mar 2019, 09:37
Ort: Östergötland

När f*n ska man låta F Karlsson stå över? har det hänt någon gång hittills? 😑 Hade varit intressant att se Ottosson men även Lindroth! SYND
- Åhhh LINKÖPING, du betyder allt för mig! -
MrWikozz
Medelmåtta
Inlägg: 308
Blev medlem: 14 mar 2019, 21:45

Vem går Lindroth ens före i rådande backbesättningen?
Användarvisningsbild
Lukkinen
Världsklass
Inlägg: 8389
Blev medlem: 18 jun 2006, 20:28

MrWikozz skrev:
14 sep 2019, 17:00
Vem går Lindroth ens före i rådande backbesättningen?
Välkommen till bullen! :)
Tänkte faktiskt samma tanke. Ser hemskt gärna Lindroth spela men det är långt ifrån självklart vem som ska stå åt sidan istället. Faktiskt. Men men, skador lär väl lösa det där om bara någon omgång.
We shall do no such thing! Cut down a tree with a herring? It can't be done!
Skriv svar